violina.ro Web analytics

Ce acte sa verifici inainte de a te duce la examenul pentru permis auto?

 

Intotdeauna, dar intotdeauna cand am de rezolvat ceva ce implica acte, cu siguranta atunci cand voi ajunge la ghiseu sau ma rog, unde trebuie sa le depun/prezint, ceva imi va lipsi.

O chitanta mica mititica, o copie sau mai multe, ceva a expirat sau e pe cale sa expire…de astea.

Este un principiu care mereu se respecta.

Tot din aceasta lista face parte si principiul statului la coada. Intotdeauna unde e coada mai mare, acolo stiu ca trebuie si eu sa astept. Nici macar nu mai trebuie sa ma obosesc sa intreb.

Nu mi s-a intamplat niciodata sa fie 2 ghisee, la numarul 1 sa fie coada de 10 persoane, la numarul 2 de 3 si eu sa am treaba la numarul 2 🙂

Nu exista asa ceva.

Si uite asa am ajuns eu la examen. Eram 99% sigura ca am toate actele (intotdeauna las 1% de indoiala).

Prima surpriza!

– Doamna, va trebuie o declaratie la notar, trebuie sa ne asiguram ca nu aveti permis de conducere in tara din care veniti.

Asa ca daca esti strain, mare atentie. Ai nevoie de o declaratie la notar.

Ok, am mers si am facut aceasta declaratie.

Un alt document important este cazierul judiciar, acesta trebuie sa fie valabil si pentru cand vei da traseul. Deci daca tu dai acum sala si esti programat la traseu peste 3 luni, cazierul tau de astazi trebuie sa fie valabil atunci.

In caz contrar, iarasi, nu esti primit sa dai sala. Cat am stat la coada am vazut multi in aceasta situatie.

Cel mai bine este sa iti scoti cazier nou atunci cand vrei sa dai sala. Acesta se elibereaza pe loc. Mai multe informatii despre acte iti trebuie pentru eliberarea acestuia precum si programul la politia din Iasi, gasesti aici.

Despre buletin nu cred ca mai este cazul sa mentionez sa fie valabil, in schimb viza de flotant vezi sa nu-ti scape din vedere. Aceasta este valabila un an, asa ca daca nu ai apucat sa iei examenul din prima, vezi sa nu-ti expire. (cum poti obtine viza de flotant)

 

Restul actelor sunt cele pe care le primesti de la scoala, deci ar trebui sa fie in regula.

Taxa de 68 de lei o platesti la ei acolo la politie. Programul lor il gasesti aici.

 

Multa bafta la examen si rabdare in trafic! 🙂