violina.ro Web analytics

Cum alegi numele bebelusului care urmeaza sa vina?

Trebuie sa recunosc ca alesul numelui este un proces (pot sa-l numesc proces pentru ca noua ne-a luat ceva) foarte foarte dificil.

Cum faci sa alegi un nume potrivit pentru bebelusul tau din atatea nume?!

Vrei sa fie ceva unic, sa fie usor de pronuntat, nu prea european dar nici prea comun. 

Si cel mai important: sa ne placa la amandoi.

Eu fiind obisnuita sa starnesc reactii frumoase cu numele meu, am dorit acelasi lucru pentru piticul nostru, de aceea pentru mine provocarea a fost si mai mare.

Ceea ce vreau sa impartasesc cu voi este cum am ajuns pana la urma sa gasim combinatia perfecta, astfel incat sa impacam pe toata lumea.

In primul rand, faceti o lista.

Dar atentie, fiecare separat.

De-a lungul sarcinii, aduna cat de multe nume poti pe acea lista, chiar daca nu iti plac cine stie ce din prima (s-ar putea pe parcurs sa-ti schimbi parerea). Intreaba de prieteni, de rude, de oricine sa-ti ofere sugestii pentru ca s-ar putea sa descoperi chestii interesante pe care nu le gasesti pe net.

Uite de exemplu Violina n-o sa-l gasesti pe net si este un nume destul de frumusel, zic eu 😀

Mai aproape de termen cu cateva luni inainte, incearca sa te adresezi copilului cu numele care ti se pare mai dragut. Daca te oboseste sau te-ai plictisit de el, schimba-l.

Partea cea mai distractiva abia urmeaza.

Cand sta sa sune ceasul sa vina pe lume marea minune este momentul sa comparam listele. Sa vedem ce a scris si tati acolo.

Noi am avut 5 nume in comun: Eva, Maya, Victoria, Sofia si Erica.

Din toate cele peste 20 de nume care le aveam stranse pe lista mea, doar aceste 5 le avea si Mihai pe lista lui.

Si atunci lucrurile oarecum s-au simplificat.

Era timpul sa decidem care dintre aceste 5 sunt potrivite piticului nostru.

Dupa un mic research pe google, am descoperit ca in anul 2030, atunci cand vei striga Sofia pe strada se vor intoarce cel putin 5 femei. Indiferent de tara in care te afli 🙂

Bine, acum exagerez, dar adevarul este ca acest nume este cel mai popular in prezent in mai multe tari din Europa si nu numai.

Asa ca am mai taiat unul de pe lista.

La Maya am renuntat dupa ce intr-o zi am auzit o tanti ca-si striga cainele. Am zis ca este un semn.

Si uite asa am ramas cu Eva-Victoria care suna asa armonios impreuna. Imi place sa cred ca am dat nastere unei invingatoare si atunci am zis sa aiba si un nume pe masura.

Am uitat sa zic care a fost preocuparea mamei mele: Vio, dar cum o dezmierdam? Uite de exemplu la Ana e simplu – Anuta, la Dana – Danuta dar la Eva? :))

 

Voi cum ati ales numele pruncilor vostri?