violina.ro Web analytics

Sansele sau deciziile pe care le iei iti determina destinul?

Este o intrebare pe care am dezbatut-o de multe ori cu prietenii mei.

Eu personal, nu cred in destin.

Nu cred ca exista o forta supranaturala care determina in mod irevocabil cursul evenimentelor din viata mea. Din intrebarea “Sansele sau deciziile pe care le iei iti determina destinul?” as vrea sa fac o afirmatie: “Sansele si deciziile pe care le iei iti determina destinul.”

Faptul ca m-am nascut, a fost o sansa sau o decizie? – A fost o sansa pentru mine si o decizie a parintilor, cel putin asa imi place mie sa cred ca a fost :))

Am auzit oameni spunand ca sansele sunt importante in viata, de ele depinde cursul viitorului tau. Ca poti  fi destept, poti fi inteligent, dar daca nu ai sansa de a arata si altora aceste abilitati, degeaba. Suntem invatati sau cel putin sfatuiti sa profitam de sansele care apar in calea noastra, pentru ca pot fi unice si iti pot schimba viata. Si incepem sa ne rugam. Da-mi Doamne si mie, cat mai multe sanse. Nu stiu neaparat de care, dar da-mi cat mai multe, ca se vorbeste bine despre ele, lui vecinu i-ai dat :))

Eu zic ca deciziile iti schimba viata, fie ca sunt ale tale sau apartin altor persoane din viata ta cu putere de influentare, deciziile sunt cele care te duc din punctul A in punctul B. Sansele sunt o consecinta.

Faptul ca am intalnit-o azi dimineata pe Britney Spears in autobuz, poate suna a sansa. Dar nu cumva inainte de a urca in acel autobuz am luat decizia sa ies din casa?

La Poker, sansele iti aduc castigul sau deciziile pe care le iei? Poti avea sansa sa prinzi o mana de 4 asi, si tot cu mana aia sa-ti iei bataie daca nu iei decizii bune.

Acum ca am lamurit faptul ca sansele sunt o consecinta a uneia sau a mai multor decizii, as vrea sa construim un mediu faborabil lor sa apara. Vreau sa facem parte din categoria de oameni care isi creeaza destinul, isi fac norocul si sansele sa apara. Nu asteapta sa pice din pod. Cum facem asta? Luam niste decizii! 5 decizii care iti pot schimba viata sau cel putin calitatea ei.

  1. In primul rand ia decizia de a avea o viata extraordinara. Ai dreptul la ea. Ai dreptul sa fii extraordinar. O data ce ai decis asta, gandeste-te:
  2. Ce poti face pentru a obtine acest lucru? Incearca sa identifici pasii care duc spre viata ta extraordinara. Care sunt visele tale? Care sunt aspiratiile tale? Pune-le pe foaie si fa un plan.
  3. Din momentul in care faci un plan, drumul catre destinatia ta se micsoreaza semnificativ.
  4. Concetreaza-te pe solutii si nu pe probleme. Era o vorba, probemele intotdeauna te asteapta, asa ca stai linistit, tot acolo le gasesti. Incearca sa gasesti solutii la fiecare probleme, si nu invers.
  5. Si nu in ultimul rand, interactioneaza cu cat mai multi oameni. Oamenii sunt cei care te ajuta sa cresti. Oamenii sunt cei care construiesc si ofera sanse altor oameni.

Tu ce zici, sansele sau deciziile iti determina destinul?